ÖZ OVAÇİN SEBZE MEYVE
  ANASAYFA   ÜRÜNLER   ŞUBELER   GALERİ   HAKKIMIZDA   İLETİŞİM  
  Türkçe - English
Ürünler
Çarliston Biber     Ürün Kodu : 1005
Biber tarımı yapılan alanlarda son yıllarda görülen “phytophtotra capcici” mantarına karşı önlem olarak her yıl aynı alana biber dikilmelidir. Biber ekim nöbetine girebilecek bitkiler pamuk ve buğday ve buğdaygillerdir. En iyi ekim nöbeti; buğday+ikinci ürün+biber olarak belirlenmiştir.
Ürün Bilgisi

Toprak Hazırlığı

Sonbaharda pullukla derin sürüm yapılır. İlkbaharda ise diskaro çekildikten sonra hafif bir tapan çekilir.

Ekim ve Dikim

Tohumlar, sıcak yastıklara ekilir ve yastıklar içerisinde çimlendirilir, fideler 3-4 yapraklı olduktan sonra tüplere şaşırtılır ve Nisan ayının sonlarına doğru fideler esas dikim yerlerine dikilir. Biberler genelde sıra arası 80 cm, sıra üzeri 30-50 cm olacak şekilde dikilir.

Dikim esnasında fideler çapa ile açılan yeterli büyüklükteki çukura olduğu gibi yerleştirilir ve çukurun boş kısımları toprakla doldurularak hafifçe bastırılır. Açılan bu çukurlar sedde üzerinde olmalıdır. Dikimden hemen sonra can suyu verilir.

BAKIMI

Gübreleme

Biber yetiştirilecek toprağa toprak hazırlığı sırasında 3 ton/da yanmış ahır gübresi verilir. Dikimle birlikte fosforlu gübrenin tamamı, azotlu gübrenin yarısı uygulanır. Azotlu gübrenin diğer yarısı ise ilk sulamadan önce verilmelidir. Azotlu gübre 15 kg/da N, fosforlu gübre olarak 10 kg/da P2O5 saf olarak verilmelidir.

Sulama

Biber sulamasına dikimden 10-15 gün sonra başlanmalı, ilk meyve görülünceye kadar sulamalardan kaçınılmalıdır. İlk meyve görüldükten sonra birer haftalık aralıklarla sulamalara devam edilmeli ve Eylül ayı sonu Ekim ayı başında sulamalara son verilmelidir.

Biber yetiştiriciliğinde sulamaya çok dikkat edilmelidir. Sulama anında suyu karık sırtlarına ve kök boğazına yükseltmemek gerekir.

Bakım

Genellikle dikimden bir hafta sonra ot alma ve sıralar arasındaki toprağı gevşetmek amacıyla birinci çapa yapılmalı, Mayıs ayının ilk haftasından sonra tekrar boğaz doldurma ile birlikte ikinci çapa ve Haziran ayında da bir defa olmak üzere toplam üç çapa yapılmalıdır.

HASAT

Haziran sonu-Temmuz ayı başlarında hasata başlanıp, genelde Ekim ayı ortalarında hasat son bulur, toplam 9-15 defa hasat yapılır. Hasat işlemi genelde haftada bir yapılır.

Maliyet

Makine işgücü 1.61 sa/da, insan işgücü 178.37 sa/da olarak belirlenmiştir.

Bu Kategorideki Diğer Ürünler
   
  Yaprak  
  Ürün Kodu : 1032  
   
  Enginar  
  Ürün Kodu : 1031  
   
  Bezelye  
  Ürün Kodu : 1030  
   
  Kuru Soğan  
  Ürün Kodu : 1029  
   
  Patates  
  Ürün Kodu : 1028  
   
  Turp  
  Ürün Kodu : 1027  
   
  Pazı  
  Ürün Kodu : 1026  
   
  Kereviz  
  Ürün Kodu : 1023  
   
  Beyaz Lahana  
  Ürün Kodu : 1022  
 
Ürün Katagori
- SEBZELER
- MEYVELER
- YEŞİLİKLER
 
Günlük Hal Fiyatları
Duyurular
Döviz Kuru
Copyright © 2010 ÖZ OVAÇİN. Tüm Hakları Saklıdır.
Bugün 11 Dün 21 Toplam 189874 En Fazla 355 Ortalama 45
pcdoktorum